Circulariteit

Circulair ondernemen binnen facility management


Wat is circulariteit?

Circulariteit is het principe dat producten na gebruik dienen als grondstof voor nieuwe producten of materialen. Door als bedrijf circulair te ondernemen richt je op het waardebehoud van grondstoffen, onderdelen en producten. Het doel? Streven naar een wereld zonder afval.

Lees meer over de betekenis van circulair

Satino_Kringloop_Visual

Circulair ondernemen

Circulair ondernemen betekent dat je nadenkt hoe je door middel van circulariteit de (duurzame) doelstellingen van jouw bedrijf realiseert. Het uitgangspunt van circulair ondernemen is om eerst vast te leggen wat circulariteit voor jouw bedrijf betekent. Deze definitie vormt de kaders hoe je circulariteit toepast binnen de organisatie.

Lees meer over circulair ondernemen

Bronbestand-Mockup boekje-Circulaire ambitie

Whitepaper

Van circulaire ambitie naar facilitair beleid

Download whitepaper

Circulair inkopen

Om circulariteit toe te passen binnen de organisatie zul je moeten bepalen hoe je een behoefte wil vervullen. Hiervoor moet je anders kijken naar je inkoopprocessen. Met circulaire inkoop leg je gedurende het inkoopproces de nadruk op het uitvragen van een oplossing dan dat je specifieke producten inkoopt – je vraagt leveranciers naar een manier om jouw duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

Lees meer over circulair inkopen

Circulaire inkoopprocessen

Steeds meer bedrijven zijn bezig om de organisatie duurzaam in te richten. Om dat door middel van circulariteit te doen, moeten het sluiten van kringlopen én het inkopen van passende circulaire oplossingen standaard onderdelen worden van de bedrijfsvoering.

Lees meer over circulaire inkoopprocessen.

Contractmanagement

Circulair ondernemen kun je niet alleen. Wanneer je circulariteit wilt toepassen binnen je organisatie dan kan dat vaak alleen door een ketensamenwerking. Maar hoe pak je het aan om meerdere partijen, die normaal gesproken niet samenwerken, gezamenlijk actie ondernemen om bij te dragen aan jouw duurzame ambities? 

Lees meer over contractmanagement in een circulaire samenwerking

Circulaire producten

Om circulariteit toe te passen in de organisatie heb je verschillende producten en diensten. Maar hoe weet je nu welke producten of diensten de beste zijn voor jouw situatie? Door goed te kijken naar je doelstellingen en de juiste stakeholders te betrekken ben je in staat om de juiste oplossing te vinden.

Lees hier hoe je de juiste circulaire toepassingen vindt.

 

Bronbestand-Mockup boekje-Circulariteit binnen facility managemnt

Whitepaper

Circulariteit binnen facility

Download Whitepaper

Circulaire toiletinrichting

Met het sluiten van kringlopen ben jij in staat om de duurzaamheidsambities van jouw organisatie te realiseren.  Bepaal dus welke producten je pand binnenkomen en verlaten en bedenk hoe je deze circulair kan maken.

Het circulair inrichten van de toiletruimtes is een effectief middel om bestaande, frequente, afvalstromen zoals oud papier, kartonnen koffiebekers en gebruikte papieren handdoekjes om te zetten in sanitaire papierproducten.

Lees hier hoe toilethygiëne bijdraagt aan jouw duurzaamheidsambities

 

Bronbestand-Mockup boekje-Effectief bedrijfsafval

Case Study de Volksbank

Van koffiebekers naar hygiënepapier

Download Case Study

Satino Black by WEPA

WEPA Professional heeft een concept ontworpen waarmee bedrijven maximaal kunnen participeren in de circulaire economie – Satino Black.

Satino Black is gebaseerd op het Cradle to Cradle principe. Het gebruik van uitsluitend secundaire grondstoffen, niet-schadelijke hulpstoffen, groene energie, spaarzaam waterverbruik, CO2-neutrale productie en geen gestort afval maken van Satino Black het meest duurzame toilethygiëneconcept. Het is compleet veilig voor mens en milieu. 

Lees meer over de impact van Satino Black op jouw organisatie

Kom in contact met een van onze adviseurs.

Brian3
Brian Jansen

Neem contact op met onze adviseurs en ontdek hoe Satino Black bijdraagt aan jouw doelstellingen omtrent duurzaamheid en circulariteit.